maanantai 11. maaliskuuta 2013

Laskurit laihiksen apuna

Usein saa lukea, ettei liikunnasta ole laihdutuksen tueksi. Kuinka niin ei olisi?

Tuolla laihdutussivustossani oli runsaasti hyviä laskureita, joilla pystyy mittaamaan syötyjen kaloreiden määriä ja liikunnassa kulutettua energiaa. Harmi, että niitä kaikkia ei enää netistä löydy. Onneksi jäi sentään muutama ihan kelvollinen apuväline, jolla todistaa itselleen liikunnan merkitystä ja suitsia syömisiään.

Jos aion laihduttaa esim. puoli kiloa viikossa, on minun lisättävä liikuntaa ja kulutettava sillä 500 kcal päivässä. Kulutuslaskuri kertoo, että minun olisi hikoiltava siivouspuuhissa 1 tunti 43 minuuttia, että tuo 500 kcal:n energiamäärä olisi kulutettu ja tunnin ja 24 minuutin tanssiminen  ajaa saman asian. No päivitäin pyrin tekemään tunnin ja 5 minuutin pituisen sauvakävelylenkin, joka ohentaa olemustani tuolla samaisella kalorimäärällä.

Jos syömistään ei vastaavasti kasvata, vaan pysyy normaaliaterioissa, painonpudotus on omakohtaisella kokemuksella ihan taattu. Niitä syömisiä voi sitten mitata sivuston "Ruokapäiväkirjan" avulla, joka kertoo paljonko energiaa on tullut päivän mittaan popsittua ja paljonko on jäänyt syömättä alle oman kulutuksen.

Ihan mielenkiintoista ja motivoivaa! Kokeile vaikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti