perjantai 11. tammikuuta 2013

Elämänrytmi kunnossa?


Sain PPP-linkin http://www.pienipaatospaivassa.fi/etusivu aamupostiini systeriltäni, joka on juuri aloittanut "pieni-päätös-päivässä"-projektin terkkarin painonhallintaryhmässä.
Heti ensimmäiseltä riviltä ponnahdin testiin, joka mittaa elämäntapojen muutostarvetta. Jo vastauksia antaessani tiesin, missä itsellä olisi petrattavaa  paremman olon saavuttamiseksi. Kun vastasin, että "aamupala jää useimmiten väliin" ja "nukkumatin luona viihdyn vähemmän kuin 8 tuntia yössä", sain palautteena tutustua Elämänrytmi-osioon. Mielestäni tuon sivun "henkistä hyvinvointia tukevat"-listan asiat tuntuisivat olevan osaltani kaikki kutakuinkin kohdallaan - vai ovatko?

Henkistä hyvinvointia tukevat:
Itsensä arvostaminen
 
Itsetuntoa riittää!
 
Kyky ja halu oppia
 
Intoa piisaa
vaikka muille jakaa
 
Tarpeellisuus omassa yhteisössä
 
Mummia tarvitaan
 
Läheiset ihmiset
 
Perhe ja ystävät rakkaita
 
Mielekäs tehtävä: työ tai harrastus
 
Harrastan, harrastan
 
 
Taito puhua mieltä painavista asioista
 
Puhua pulputan
ja kirjoitan nettiin
 
Kyky selvittää ristiriitoja
 
Järjellä ja sydämellä
 
Riittävä aineellinen perusturva
kuten kohtuullinen toimeentulo ja
turvallinen asuinympäristö
Eläke tulee kerran kuussa
ja kotikolo on mukavassa
paikassa

Kun nuo molemmat, aamupalan syöminen ja nukkuminen, vaikuttavat painonhallintaan, taidankin tehdä niistä seuraavat "pienet päätökseni". Niinpä tänä aamuna söinkin maitokahvin sijasta pienen voileivän. Ja kun aamulenkkikin jäi väliin, kun television sääpoika kertoi, että tuuli tekee sään jäätävän kylmäksi, hotkaisinpa vielä lautasellisen kaurapuuroa lämmikkeeksi. Tämähän onkin helppo päätös, kun joutuu syömään jotain, eikä jättämään syömättä!!  Ettei tässä nyt vaan kävisi kalpaten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti