sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Motivaatio-ongelmia?

Taidan ryhtyä napatanssijaksi! Siihen olen kehittänyt ulkoiset puitteet vatsan seudulle kesän aikana. En vielä ole hirveän tuskastunut tähän nykyiseen olomuotooni, kun kesän kuumuudessa ei muutoinkaan tarvitse vaatetukseksi kuin jotain väljää kaapua. MUTTA kohta koittaa aika, jolloin kaapista on kaivettava jotain tukevampaa vartalon verhoksi. Silloin on peiliin katsomisen paikka!

Ehkei tuo muutamien kilojen painon nousu tässä elämän vaiheessa olisi mitenkään hirveän raastava juttu, jos kyse olisi vain ulkonäöstä. XL-koon vaatteitakin on kaupat pullollaan, jos entiset vetimet alkaa kiristää vyötäröltä; kannetaan ne vartalon myötäiset ja tiukat hameet vaan sinne uffan laatikkoon pois silmistä ja hankitaan miellyttävämmät tilalle.

Ikääntyvä ihminen näyttää jopa paremmalta hiukan pyöristyneenä, laihtuminen kun yleensä vie rasvakudoksen juuri sieltä, mistä sen ei missään nimessä pitäisi hävitä. Itsellä häviää ensimmäiseksi lihat käsivarsista, kasvoista ja kaulalta. Ei hyvä!
Pahinta tässä painonnousussa on myös verenpaineen kohoaminen. Päässä kohisee jo heti aamusta ja "panta" kiristää otsalla. Yritän sinnitellä syksyn terveystarkastukseen asti ja tarkkailla verenpaineen kehitystä. Voihan olla, että ikääntymiselläkin on oma vaikutuksensa, mutta itse luulen tuon läskistymisen olevan se suurin tekijä. ELI jotain pitäisi alkaa tekemään asian korjaamiseksi.

Eikö tuossa terveyden ylläpidossa ole motiivia tarpeeksi, vai miksi tämän kuntoremontin aloittaminen tuntuu taas niin työläältä? Tiedän, että kuukauden päästä on taas akkainlehdet täynnä ohjeita ja vinkkejä, millä saadaan kesän grilliherkkujen ja terassikaljojen kilot häivytettyä. Samassa ongelmaveneessä istuu tuhansia suomalaisia ja pohtii näitä samoja asioita. Itsellä on kyllä todella hyvät mittarit ja tietämys, mitä tulisi tehdä, mutta suurin vaikeus on tuon motivaation löytämisen kanssa. Siitä on nyt ensin lähdettävä liikkeelle - heti ensi viikon alussa!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

1 kommentti:

  1. Verenpaineen nousu on tosiaan kurja juttu. Yllättävän hyvin siihen kuitenkin pystyy itse vaikuttamaan.

    VastaaPoista