keskiviikko 31. elokuuta 2011

Oikealla tiellä

Jotain erinomaisen hyvää on saatu aikaan tällä kuntoremontilla. Jos on takkuista painon pudotus, niin ruokaremontilla näyttää olevan kiistatta hyvä vaikutus verenpaineeseen. Nyt on tietysti vaikea sanoa kummalla on ollut enemmän vaikutusta asiaan - painonpudotuksella vai aronia-marjojen popsimisella. Eilinen mittaus (136/86) kertoi taas, että muuta lääkitystä ei tarvita, jos jatkan tätä eloa entiseen malliin. Onneksi tykkään aronia-marjoista viilissä, joten ainakaan se asia ei romuta terveyden tavoittelua; kaikkihan eivät näillä marjoilla halua kitkerän maun vuoksi herkutella.

Ulkona liikkumisen kanssa alkaa olla niin ja näin, kun heti aamusta joutuu kyttäämään sopivaa sateenrakosta, jolloin syöksähtää sauvat sauhuten lenkkipolulle.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

tiistai 30. elokuuta 2011

Elimistö jarruttaa

Huh, huh! Että voikin olla taas vaikeaa ja tylsää. Kun säätila muuttui sateisemmaksi, motivaatiokin kilojen kurissapitämiseksi on lopahtaa tyystin. Vaaka on tullut taas hulluksi - näyttää lukemia, joita ei pitäisi enää näiden piinaviikkojen jälkeen olla olemassakaan!

Taatusti on viime päivät eletty vähillä kaloreilla ja liikuntaakin harrastettu entiseen malliin; mistä sitten johtuneekaan tämä painon ylös ponnahtaminen? Onko viime viikolla mässäillyt täytekakkupalat muhineet piilossa jossain suolen mutkassa ja vasta nyt muuttuneet ihraksi vai jäikö lauantaina nautitut viinit ja siiderit killumaan piiloon elimistöön? Ihan mielellään tämän ilmiön selittää itselleen nestetasapainon heilahduksena, mutta totta on sekin, että elimistö tekee tämän jarrutustempun aina jossain dieetinvaiheessa. Säästöliekillä eläminen on luonnon oma puolustuskeino nälänhädän torjumiseksi. Pakko tämäkin on hyväksyä ja yrittää jatkaa sinnikkäästi eteenpäin.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

maanantai 29. elokuuta 2011

Heikko sunnuntai

Joskus ei vaan millään jaksa vastustaa kiusausta ja kuin huomaamattaan tulee otetuksi lautaselle enemmän evästä, kuin oli aiemmin tiukkapipoisesti suunnitellut. Vaikka aamu lähti liikkeelle onnistuneesti aamulenkkeineen ja Aronia-viileineen, niin eikös lounaalla sitten nyrjähtänyt; lautasella oikeaoppisesti salaattia ja raejuustoa, mutta graavilohen kohdalla tuli lipsahdus. Pari palaa leipää (eivät olleet suunnitelmassa) ja päällä runsaasti sitä lohta. Päivällisellä vielä grillimakkara kera runsaan lanttu- ja punajuurilaatikon; siinähän sitä kerrakseen kaloreita! Järki sanoo, ettei noilla eväillä paino nouse kilolla, mutta aamun mittaustulos silti harmittaa.

Mistä saisi motivaation pysyä tämän päivää kaidalla tiellä?

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Homma toimii!

Viettelysten viikko takana herkkuineen ja silti olen onnistunut tiputtamaan viikon aikana kilon elopainoa ja sentti on huvennut uumalta sekä lantiolta. Tällä viikolla yritetäänkin sitten palata normaalirutiineihin lenkkeilyineen ja ihanine kevytruokineen.
Lähtötilanne:

25.7.27.8.muutos
paino79,0 kg73,0 kg-6,0 kg
vyötärö86 cm78 cm-8 cm
lantio101 cm95 cm-5 cm


Nyt on tartuttava oven vieressä odottaviin sauvoihin ja lähdettävä aamulenkille sulattelemaan eilisiä valkosipuliperunoiden, makkaran, pihvin, viinin ja saunasiidereiden kaloreita.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 27. elokuuta 2011

Oman pöydän ääreen

Vihdoin tänään päästään oman pöydän ääreen ja normaaliin arjen rytmiin sauvalenkkeineen ja kalorien vahtimisineen. En usko, että paluu tuottaa mitään ruoan vieroitusoireita, kun kotonakin on tekemistä yllin kyllin, niin ettei ruokaa ehdi paljon ajattelemaan. Yleensä näissä kilotalkoissa tahtoo käydä niin, että syöminen miltei unohtuu, kun "pötsi" on kutistunut niin, ettei näläntunne tule enää yhtä helposti kuin normaalitilassa. Siinäpä onkin sitten vahtimisen paikka, että kuitenkin saa päivän aikana tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet, proteiinit ja kalsiumit.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

perjantai 26. elokuuta 2011

Vielä ruokaisa päivä

Heti aamusta suvun yhteisellä aamiaisella on tarjolla runsaammin evästä kuin kotinurkissa, joten kiusaus on suuri ylisyömiseen. Tiedossa on kuitenkin sen verran rankempaa liikuntaa komeroiden ja kellarien siivouksen kimpussa, että ylimääräinen energia tulee kulutetuksi päivän mittaan ihan tarkasti.

Ateriakoot yritän pitää vähintään normaalin kokoisina, mutta kahvileipähoukutus on varmaan suuri, kun suuremmalla joukolla pöytään istutaan. Naapureiden visiittejä on myös odotettavissa päivän aikana, joten kakun kiertelyä riittää. Kotioloissa ei moiset herkut muistu edes mieleen, kun ei niitä ole tarjolla silmien edessä. Lopputulos on nähtävissä sitten viikonlopun punnituksissa!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

torstai 25. elokuuta 2011

Pitopöytä

Hautajaiset ovat tilaisuus, jossa ei niin maallinen asia, kuin dieetin noudattaminen helposti tule ajatuksiin. Kun liikuntakin jää tänä päivänä minimiin, voi kalorikulutuksen kuvitella olevan vähäistä ja kaloreiden saannin pitopöydässä maksimaalisen.

Muistotilaisuuden karjalaisessa pitopöydässä tarjolla:
- graavilohi (hyvät omegat)
- hedelmäinen vihersalaatti+ kastike, yrttiset tomaatit, pasta-kinkkusalaatti (kevyitä?)
- karjalanpaisti + perunat (yksi pieni peruna)
- lanttulaatikko ja punajuurilaatikko (kevyitä?)
- karjalanpiirakat ja munavoi (pakko maistaa)
- ruisleipä & voi (jätän väliin)
- kotikalja, maito ja vesi (kotikaljaa on pakko maistaa)
- kahvin kanssa pikkuleipiä ja täytekakku (kunpa pysyisin kohtuudessa)

Lisäksi surutalossa illalla tarjolla runsaasti iltapalaa.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Hyötyliikuntaa

Tämän loppuviikon liikuntaharrastus taitaa jäädä hyötyliikunnan tasolle. Eipä sitäkään liikunnan lajia auta väheksyä, kun askelia tulee päivänmittaan otettua melkoisen pitkän lenkin verran. Lisäksi tähän leikkiin kuuluu mukavaa kyyristelyä ja kurottelua, joiden toivon edes vähän kiinteyttävän  alleja. Sauvat on mukana auton takakontissa, mutta aika ei taida antaa myöden metsissä juoksemiseen.

Syömistä on taas vaikeaa pitää kurissa vieraissa oloissa, mutta pussukka Aronia-marjoja tuli kuormassa mukana, joita täälläkin nautitaan viilin kera. Pari palaa juusto-reissaria kahvin kanssa oli pakko automatkalla nauttia. Päivällisellä kalkkunafrikadelli ja runsaasti sienisalaattia. Siis ei kovin päätä huimaava kalorisaalis eiliselle päivälle.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

tiistai 23. elokuuta 2011

Vitamiinipommi

Kirjoitin pari päivää sitten mahtavasta oivalluksestani, Aroniasta. Nyt näyttää siltä, että tämä onkin oivallinen pelastus tässä kuntoremontissani.

Olen syönyt tätä kirpeää marjaa päärynä-vaniljaviiliin sekoitettuna ja lisännyt joukkoon sitruunamehua ja makeutusnestettä. Kerrassaan herkullinen pommi. Kuituakin saan siinä samalla, kun syön marjat haarukalla tilsattuina kuorineen. Ehkä kannattaisi kuitenkin odottaa vielä, että ensimmäiset yöpakkaset makeuttaisivat marjat parhaimmilleen.


Kilotalkoissa olen nyt jo saavuttanut viiden kilon pudotustavoitteeni, mutta enpä ole vielä tyytyväinen vyötärönympärykseeni, joten remontti jatkukoon. Eikä tämä vyön kiristys tee varmaan pahaa verenpaineellekaan. Siispä suuhunpantavien vahtiminen ja liikuntaharrastus jatkuu entiseen malliin. Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit


maanantai 22. elokuuta 2011

Herkuttelua hyvällä omallatunnolla

Elämän räsymatossa on onneksi myös niitä kirkkaita raitoja. Sellainen raita sattui tämän painonvartijan kohdalle eilen, kun lapsenlapsen rippijuhlaa vietettiin. En edes yritä miettiä kaloreita, joita juhlien herkkupöydästä lautaselleni lappasin. Perunasalaatti, sienisalaatti, jokirapusalaatti, kana-pastasalaatti, kebablihapullat, kahdenlaista täytekakkua, pikkuleipiä ..... nämä ovat sitä "elämän suolaa", joista saa silloin tällöin nauttia ilman minkäänlaista morkkista.

Runsaasti lohtua  ja motivaatiota antaa mittanauhan lukemat, jotka kiistattomasti osoittavat, ettei neljän viikon uurastus ole ollut turhaa.
Lähtötilanne:
25.7.22.8.muutos
paino79,0 kg74,0 kg-5,0 kg
vyötärö86 cm79 cm-7 cm
lantio101 cm96 cm-5 cm


Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Terveyttä luonnosta

Kotioven lähellä kasvava mustamarjainen pensas tuotti yllätyksen, kun naapuri kertoi sen olevan Aronia, jonka marjat ovat oikea terveyspommi. Marjassa on viisi kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikassa. Tutkimustulosten mukaan Aronian käyttö alentaa verenpainetta, joten se sopii erinomaisesti tämän elämäntapaprojektini ruokalistalle. Tutkimuksissa sen on todettu myös alentavan verensokerin ja kolesterolin tasoa. Niinpä pakastimeen ilmestyikin eilen melkoinen kasa "Aronia-nyssyköitä",  joita sitten talven aikana nautin rasvattoman jogurtin kanssa.
<><>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 20. elokuuta 2011

Verenpaine

Tuntuu, että elimistö alkaa jarruttaa tätä ihransulattamisprojektia ja kuvittelee, että nyt on maailmasta ruoka loppunut, jolloin täytyy elää säästöliekillä! Vaikka liikuntaa on harrastettu entiseen malliin ja päivittäisiä kcal-määriä pidetty pieninä, ei viikkokehitystä alaspäin ole havaittavissa. No tämä on ihan tuttu juttu, eikä siitä kannata masentua! Eteenpäin jatketaan ja katsotaan, milloin vaaka värähtää taas hiukkasen alaspäin.

Siitä olen tosi iloinen, että verenpainelukemat ovat pysyneet lääkintärajan alapuolella (138/87), joten tällä painonpudotusprojektilla on siis ollut  se merkitys, mitä alunperin lähdinkin tavoittelemaan.
<><>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit


perjantai 19. elokuuta 2011

Kiloprojektin vaikeus

Keskittyminen tähän kiloprojektiin on paljon helpompaa oman pöydän ääressä kuin maailmalla liehumalla. Säännölliset, suunnitellut ateriat ja päivittäinen liikunta takaavat varmimman painonpudotuksen. Vaikeus lieneekin juuri siinä, että siellä kotinurkissa ei pitkiä aikoja jäädä muhimaan ja omaan napaan tuijottamaan. Eikä liene kovin mielekästäkään muuttaa elämää pelkäksi painontarkkailuksi; elämään kuuluu myös juhlia ja matkoja, jolloin väkisinkin suihin lipsahtaa kalori poikineen.

Matkalta kotiutumispäivä oli dieetin kannalta helppo; tekemistä ja touhua oli niin paljon, ettei siinä muistanut käydä välipaloja jääkaapista kurkkimassa. Päivällisellä maissintähkää valkosipulivoissa ja paistettuja sekasieniä sipulisilpun kera. Taatusti jäi kalorit vähille.
<>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

torstai 18. elokuuta 2011

Hullu vaaka

Hullu vaaka; paino sahailee ylös alas - tai sitten elimistö temppuilee nestetasapainon kanssa. Niinpä "lisäpainoa" ilmestyi taas nuo puolitoista kiloa kuin tyhjästä! Tässä elämäntilanteessa ruokaa, eikä ainakaan mitään herkkuja tee edes mieli, joten luulisi tuon syömisen perusteella painon putoavan ihan itsestään. Ehkä nestettä kertyy elimistöön noista karviaisista, joita olen popsinut suurella mielihalulla; siitä juoruaa jo sekin, että sormukset eivät tahdo lähteä sormista, vaikka ovat yleensä suoranaisen väljät. No pitkällä tähtäimellä tuokin painon temppuilu sitten tasoittuu. Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Antioksidantteja

Antioksidantteja naamaan ja paljon hyötyliikuntaa! Karviaispensaasta popsin suoraan suuhun herkullisia, makeita marjoja ja pakastimesta löysin ison rasian mustikoita, joita nautin rasvattoman jogurtin ja makeutusaineen kanssa. Illallisella makkarasoppaa, johon lisäsin vielä raejuustoa ja pala ruisleipää & juustoa.

Suhtaudun vielä varauksella tuon vaa´an lukemiin, kun edellisen aamun lukemista tultiin puolitoistakiloa alaspäin. Hieno saavutushan se olisi, mutta mittaillaan nyt vaan rauhallisesti, eikä toivota liikoja. Ehkä mittanauha sitten viikon lopussa kertoo sen viimeisen tuomion.

Painotaulukkoon olen joutunut viime päivinä varovasti arvioimaan liikuntakulutusta ja myös syötyjä kalorimääriä (luultavasti kcal-määriä yläkanttiin ja liikunta-kcal alakanttiin).
<>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

tiistai 16. elokuuta 2011

Huijaako vaaka?

Hameen kaulus tuntuu miellyttävän väljältä. Vaaka sen sijaan kertoi eilisaamuna, että lihottu on puoli kiloa. Valehteleeko se turkanen, vai eikö tämä siivousurakka olekaan kunnollista hyötyliikuntaa? No, enpäs nyt hötkyile tuon asian kanssa. Voihan tuo pieni painon kohoaminen olla nestetasapainon heittelehtimistä. Eilen pääaterialla pari maissintähkää - ah´ niin ihanan valkosipulivoin ryydittämänä. Näitä voisi syödä vaikka joka päivä! Kevyttäkin tämä eväs on, jos ei löträä ylenmäärin sen voin kanssa.
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

maanantai 15. elokuuta 2011

Hyötyliikuntaa

Enpä ihmettelisi, jos nyt kiloja hupenee tavallista dieettiviikkoa enemmän, kun liikunnallista aktiivisuutta on tullut roimasti lisää. Kuudentoista tunnin rankka siivousurakka vuorokaudessa kuluttaa taatusti enemmän kaloreita, kuin netin ääressä istuskelu. Niinpä nautin eilen hyvällä omallatunnolla runsaan annoksen nakki-perunamunakasta - eiköhän sen kalorit tulleet kulutetuksi ovia ja seiniä jynssätessä. Sauvalenkille ei sitten varmaan moneen päivään lähdetäkään, kun hyötyliikunnasta saadaan päivän liikunta-annos moninkertaisena.
<>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit


sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tasaista tahtia

Tasaista tahtia mennään, vaikka viikko on ollutkin melkoista kaloreiden kiertelyä! Ihmeellistä on, että edellisviikosta painoa on pudonnut kilon verran ja vyötäröltä sekä lantiolta on sulanut pois sentti. Kaipa olen liikunnalla onnistunut kuluttamaan sen, minkä olen ylimääräisiä herkkuja suuhuni napsinut.

Motivaatio yhä korkealla, kun neljättä kalorinvahtausviikkoa aloitetaan! Tavoitteestakin on jäljellä enää yksi kilo, joten eiköhän tämä ponnistus onnistu yli odotusten!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 13. elokuuta 2011

Kurinpalautus

Kurinpalautus onnistui; marjoja, hedelmiä, salaattia, pala ruisleipää, juustoa, kananmuna. Tosin yksi pieni pulla oli mummolaan piipahtaneiden vieraiden seurana kahvin kanssa nautittava. Puolentoista tunnin hikilenkki suhteellisen vaativassa maastossa teki terää edellispäivän verkkaisen liikunnan jälkeen. Olisikohan tässä tarpeeksi ankara rangaistus edellispäivien mässäilylle. Huominen sen sitten paljastaa, kun mittanauhat ja puntarit kaivetaan esille......
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

perjantai 12. elokuuta 2011

Herkuttelua

Nyt on otettava mielikuvitus käyttöön ja kuviteltava itselleen hoikempi uuma, kun näissä kenttäolosuhteissa ei tuosta ruoka- ja juomavalikon noudattamisesta tahdo tulla mitään tolkkua. Kyllä ne kalorit tuolla pääkopassa on päällimmäisenä ajatuksena ja hillitsee siten pahinta mässäilyä, mutta väkisinkin seurassa tulee syötyä enemmän kuin oman kotipöydän ääressä.

Ensimmäisistä metsäsienistä tehty sienimuhennos oli tuhti herkku, kun siihen loroteltiin oikeaa kermaa. Ystävän paistamassa raparperipiirakassa (murotaikinaa, valkosuklaarahkaa) lymysi varmaan armeijan verran kaloreita. Eikä sitä nuotiolla paistettua juustomakkaraakaan voi laihduttajan evääksi kuvitella.

No tänään juhlat on ohi ja arkinen kurinpalautus laihoine eväineen edessä.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

torstai 11. elokuuta 2011

Kalorit hui-hai!

Kesämökin ulkokeittiössä tirisee grillissä pihvit, uunissa muhii valkosipuliperunat ja salaattikipossa on tuoreita vihanneksia. Kenpä näitä herkkuja voisi edes unelmissaan vastustaa? Eikä ole syytäkään, jos kasailee lautaselle suuren keon salaattia, valitsee pienimmän pihvin ja ottaa kermaisia perunoita vain lusikallisen. Eikä ne kekkereissä mukana olevat ystävätkään tunne silloin, että tässä seurassa istuu tiukkapipo kalorikyttä.

Pariin päivään meillä ei kaloreita nyt pysty laskeskelemaan, kun ystävät ovat seuranamme kesämökillä. Parasta vaan arvioida suunnilleen syömisiään, eikä sortua kaunistelemaan sisäänsä ahtamiaan kalorimääriä. Uskon, että pystyn pitämään suhteellisen hyvin puoleni syömähoukutuksille, mutta hemmetti kun noissa juomissa pitää ollakin niin pahuksen paljon energiaa. Rakastan juoda aterialla paunaviiniä, mutta vatsani on ihan eri mieltä asiasta. Olisiko kyseessä kehon oma puolustuskeino, kun on pistänyt refluksitaudin vahtimaan, että kohtuudessa pysytään. Hiukan on tilannetta helpottanut, kun älysin vaihtaa tänä kesänä punkun valkkariin.

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Sinnittelyä

Hienosti olen pystynyt pitämään syömiset kurissa tämän "maalais"-alkuviikon. Vaikka kahvipöydässä on ollut makeita herkkuja, olen onnistunut välttämään kiusaukset. Makeita kypsiä karviaisia olen napostellut välipalaksi, joten nälkäkään ei ole päässyt yllättämään missään vaiheessa.

Eilen tuli kuitenkin takapakkia juomien suhteen, kun oli ihan pakko hulauttaa muutama bisse mökkisaunan terassilla. Päivä oli ollut raastava ja tuntuu kuin lunta olisi tullut tupaan joka suunnalta. Inhoan itsekin selityksiä; kyllähän kelpo naisen tulisi kestää tuulet ja tuiverrukset pelkällä kaivovedellä! Toki nuo bisset kuitenkin itselleni suon - joka tapauksessa!

Sauvalenkille on ollut ihan mukava lähteä uusiin maisemiin. Ajankohtaa vaan on joutunut suunnittelemaan sadekuurojen takia. Puolentoista tunnin vauhdikas lenkki on ollut näissäkin maisemissa tavoitteena ja siinä on hyvin myös onnistuttu. Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

tiistai 9. elokuuta 2011

Mainonnan uhri

Pystyykö nuo laihdutusvalmisteiden kauppiaat kiikaroimaan jotenkin laihduttajan peiliin, kun dieetin alettua alkoi myös sähköpostiin tupsahdella kaikenlaisten pillereiden ja jauheiden mainoksia? (vitsi, vitsi)  Kyllä se on vaan niin, että oikotietä ja poppakonstia syömälihavuuden karkottamiseksi ei ole vielä keksitty. Kyllä siinä joutuu itsekin jotain asian eteen tekemään.

Suurin harmi omalla kohdalla on, että laihduttaminen vie  rasvaa sieltä, mistä en sitä missään nimessä haluaisi menettää - kasvoista, kaulalta, alleista. Mutta vatsa senkus pömpöttää vaikka kuinka sitä yrittää saada pienemmäksi. Onhan se tavallaan hullua, että vain jonkun tietyn alueen kohentamisessa menettää tahtomattaan toisaalla hyvässä kunnossa olevan kehon rasvan. Suo siellä, vetelä täällä!

Mahdollista apua täältä: Laihis - Laihdutuskuurit

maanantai 8. elokuuta 2011

Uskon puute?

Kun on sinnitellyt mielestään jo pitkän tovin (2 viikkoa), eikä siinä ajassa ole vielä kovin näkyviä muutoksia ehtinyt vatsanseudulle syntyä, on vaan uskottava tulevaisuuteen. Jos niitä kiloja on muutaman kuukauden kerännyt mässäilemällä, ei ne mihinkään parin viikon tsemppaamisella katoa! Meille, joille kaiken pitäisi korjaantua hetkessä, on tällainen pitkäpiimäinen junnaaminen tuskaa. Hirveällä viikon työllä ja vaivalla uuma kaventuu vain sentillä.

Toisaalta on hyvä pitää myös mielessä tuo oma järkevä tavoitteensa, ettei pääse käymään samoin, kuin tämän kuvan tytölle!
Klikkaa kuva suuremmaksi

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit
 

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Matkalle

Kun olen sellainen tiukkapipo masokisti, niin vielä ennen automatkaa Kiteelle käydään vetäisemässä normaali puolentoista tunnin aamulenkki. Autoon evääksi omenia ja pala reissaria, eiköhän niillä tuon viiden tunnin matkan pärjäile!
Nyt onkin oltava tarkkana syömisen kanssa, kun ei istutakaan oman pöydän ääressä moneen päivään. Tosin itsehän saan suunnitella ruokalistani ja myös se yhdessä valmistetaan. Kun vaan ei anna turhille kahvileipähoukutuksille valtaa, niin eiköhän tämä hyvin mene. Kävelysauvat on mukana, joten liikuntaa harrastetaan sään salliessa.

Lauantain herkku pienen grillimakkaran seuraksi:  kesäkurpitsagratiini. Keitin kurpitsalohkoja muutaman minuutin suolalla maustetussa vedessä ja pistin ne vuokaan, johon päälle kaadoin musaka-mausteella maustetun munamaidon ja juustoraasteen. Uuniin tekeytymään puoleksi tunniksi. Herkullista!!!!

Viikon tulos:
rinnan ympärys
 -2 cm
vyötärö
 -1 cm
lantio
 -1 cm

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 6. elokuuta 2011

Lisäravinteita

Mietin pitäisikö dieetin myötä alkaa popsimaan jotain lisäravinteita purkista, kun tuon energian pihtailun myötä voi myös tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saanti vähentyä.

Ainakin d-vitamiinien syönnin voi tähän aikaan vuodesta aloittaa, kun auringonvalon määrä vähenee. Omega3:a olen syönyt muutenkin jatkuvasti ja sen kylkiäisenä tulee E-vitamiinin tarve tyydytettyä. Myös sinkin syönnin aloitin uudestaan pienen tauon jälkeen tukemaan ihon hoitoa (ks. Ihonhoito | Bigin omat vinkit).

Jalat ovat alkaneet hiukan kipeytyä pitkillä aamulenkeillä, joten Karnosiinin syöntiä harkitsin myös, mutta jätin sen vielä mietintämyssyyn, kun en ollut ihan vakuuttunut sen hyödyllisyydestä. Täytynee paneutua sen vaikutuksiin hiukan tarkemmin.


Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit


perjantai 5. elokuuta 2011

Kreikkalaisittain

Kauan suunnitelmissa ollut ajatus tarjota systerin porukalle kreikkalaista ruokaa päätettiin toteuttaa viimein.
Alkupalaksi tuoretta patonkia ja tsadzikia, jonka tein kreikkalaisesta jogurtista, avomaakurkusta, herkkukurkusta mausteena valkosipuli, suola, hunaja ja pippuri. Pääruokana musakaa, joka sekään ei hirveän tuhtia ruokaa ole, kun sen valmistaa "laihasta" naudanjauhelihasta (132 kcal / 100 g). Kauden kasvikset, kesäkurpitsa ja munakoiso herkullisimmillaan tässä pataruoassa! Kreikankävijän musaka-ohje täältä. Jälkiruokana jätskiä (olisi voinut jättää syömättäkin)!
<>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

torstai 4. elokuuta 2011

Kevyesti ravuilla

Lounaalla rapuja! Luulisi, että näiden otuksien perkaaminen kuluttaa enemmän kaloreita, kuin mitä niistä syödessä suuhunsa saa  (83 kcal / 100 g). Kevyeksi jäi lounas joka tapauksessa, kun yhdelle paahtoleivälle levitteli vähäisen saaliinsa.


Päivälliseksi pieni grillimakkara ja kesäkurpitsaa. Näin syyskesällä ei tuo lisukkeiden keksiminen ole vaikeaa, kun kaupan tiskit notkuu tuoreita kasviksia ja vihanneksia. Kesäkurpitsa on todella kevyttä syötävää ja herkulliselta se maistuu, kun ripottelee viipaleiden päälle runsaasti aromisuolaa, antaa imeytyä tunnin verran ja laittaa viipaleet kypsymään grilliin. Helppoa ja hyvää!
Katsopa löytyisikö täältä sopivaa: Laihis - Laihdutuskuurit


keskiviikko 3. elokuuta 2011

Verenpaine kunnossa

Nyt olen onnellinen! Painonpudotuksen aloittamisen päätarkoituksena oli verenpaineen saattaminen sille tasolle, ettei lääkitykseen tarvitsisi ryhtyä. Eilinen paineiden mittaus sai minut vakuuttuneeksi, että oikealla tiellä ollaan. Olo on mahtava ja painelukemat mainiot (130 / 84). Tämä jos mikä kannustaa jatkamaan!

Viikonlopun rietastelun jälkeen ruokaremontti pääsi taas oikeille raiteilleen ja aamuinen sauvailulenkkikin sujui ihan mukavasti.

Päivällisellä italianpataa, jossa laihaa (alle 10%) jauhelihaa. Kevennystä ruokaan saatiin lisäämällä joukkoon runsaasti kesäkurpitsaa.
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit



tiistai 2. elokuuta 2011

Uusi aamu, uudet toiveet

Juhlien jälkeen on aina vaan yritettävä tallustaa eteenpäin! Kun antaa pirulle pikkusormen ja syö vallattomasti yhden päivän, onkin seuraavana päivänä paljon vaikeampaa ottaa itseä niskasta kiinni. Mielitekoja saa sitten yrittää vastustaa koko ikisen päivän. Pitkä on tie ja kivinen taival edessä!

Ensimmäinen viikko pienemmällä ruokavaliolla takana. Tulos on mielestäni loistava, kun kiloja karisi peräti kaksi (joskin mukana täytyy olla nestehukkaa). Luotan pikemminkin mittanauhaan kuin vaa´an lukemiin; vyötäröltä ja lantiolta on sulanut sentti, joten tuo yhden kilon painonpudotus siten tuntuu olevan lähempänä oikeaa.
<>Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

maanantai 1. elokuuta 2011

Taas tiukka paikka!

Helppoa ei ole tämä kalorivahti, kun illanistujaisissa ei millään halua näyttää nirppanokalta. Seurassa siis syödään ja juodaan hyvin; kuka siinä voisi omalla pikku vaakallansa lähteä kontrolloimaan eväiden painoa ja kaloreita laskemaan.

Onneksi ystävä oli keittänyt kesäkeittoa, jonka kalorit ei päätä huimaa (44 kcal/ 1 dl), joten sitä syömällä ei millään voi kerätä liiaksi energiaa. Boolin kaloreista on vaikea mennä arvailemaan paljon mitään, veikkaan, että hyvin paljon! Jos jotenkin voisin hiljaisessa mielessäni arvioida nauttimani energian määrää, niin luulisin ainakin 2.000 ylimääräisen kalorin hujahtaneen kurkusta alas.
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit