sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kurinpalautus

Edellisenpäivän rellestämisen jälkeen palattu taas ruotuun. Kun aamulla krapulasta ei ollut tietoakaan, oli helppoa lähteä happihyppelylle puolentoista tunnin ajaksi. Lounaaksi pala ruisleipää ja savulohta kahvin kera.
Iltapäivällä kaloreita kulutettiin 400 kcal kykkimällä mustaherukkapuskissa  (sivun http://www.birgit.mummu.net/Terveys/Laihdutus.htm /Energiankulutus eri liikuntamuodoissa).
Päivälliseksi savulohta ja salaatti.

Katsopa löytyykö sopivaa dieettiä täältä: Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Pieni takapakki

Ystävien kanssa vietetty päivä vei ajatukset pois oman navan tuijottelusta ja kaloreista. Aamulla kun yritin laskeskella, mitä päivän aikana tuli suuhun pistetyksi, huomaan ettei mitään katastrooffia kuitenkaan päässyt syntymään.

Ei niistä päivällä syödyistä voisilmäpullasta ja isosta grillileivästä sekä illallisen savustetusta lohesta ja salaatista hirveesti energiaa kerry, mutta ne juomat!!! Puolen litran purkissa siideriä on 175 kaloria ja niitä kun ryystää neljä kappaletta, onkin hujauttanut sisäänsä 700 kcal. Illallisella pari lasia punkkua ja kahvin kanssa pieni konjakki. Päivän juomista kertyikin siten 1.100 kcal. Onneksi en sortunut juomaan sitä konjakkia enempää, siinä kun on energiaa 230 kcal /1 dl.
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit




perjantai 29. heinäkuuta 2011

Rehkintää

Luulisi eilisen rehkimisen edes hiukan sulattaneen ihraa vatsan ympäriltä! Puolentoista tunnin aamulenkin jälkeen raivokasta siivousta kaksi ja puoli tuntia, silitystä ja muuta puuhastelua tunnin verran.

Vaakan lukema näyttää pudotusta kertyneen 1,5 kg muutamassa päivässä. Ainakin puolen kilon pudotus selittynee nesteiden haihtumisella tehokkailla aamulenkeillä. Arkinen totuushan on, että kilon pudottamiseen tarvitaan 7.000 ylimääräisen kalorin kuluttamista, eikä sitä helposti voi muutamassa päivässä saavuttaa. Voi miten helposti tuon määrän ahtaa suuhunsa, mutta sen kuluttamiseen sitten tarvitaankin verta, hikeä ja kyyneleitä! Onneksi en ole karkin syöjä!

Päivälliseksi hernekeittoa.
<>
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit



torstai 28. heinäkuuta 2011

Ylivireystila

Lievä ylivireystila iskemässä! Sehän olikin jo odotettavissa - tuttua edellisiltä ravinnonvähentämiskerroilta. Unen tarve vähenee ja olo on kuin sähköjäniksellä. Tuntuu, ettei millään ehdi toteuttaa kaikkea, mitä mielikuvitus ja inspiraatio mieleen tunkee.

Jo anivarhain (klo 4:00) silmät pamahtaa auki ja siitä se sitten lähtee! Maitokahvi tietsikan uutisten ääressä, lenkkivaatteet niskaan, sauvat käteen ja polulle! Eilisaamun sumukaan ei menoa haitannut - liki 10 kilometrin reipas pyrähdys Luukin haastavassa maastossa. Kotipihan rikkaruohotkin sai kyytiä, kun tekemisen pakko yllätti.

Päivällisellä nautittiin broilerpastaa.
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit



keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ei heikota vieläkään

Taitaapa olla alkuinnostuksen syytä, että olo on energinen ja mieli korkealla. Helppoahan näiden kalorien vahtiminen on näin arkioloissa, kun vaan varaa jääkaappiin valmiiksi jotain kevyttä naposteltavaa. Rahkasta ja ananasmurskasta saa makeutusaineen kanssa "jäätelöherkun", joka vie myös näläntunteen.

Lounaaksi reissari ja kevytlevite (kananmunasta, raejuustosta ja MiniLätta-margariinista) & tomaattia, kurkkua ja basilikaa.
Päivällisellä pinaattikeittoa (kananmunan korvasin raejuustolla).

Puolentoista tunnin sauvalenkki Pikkukoskelta Haltialaan ja takaisin (-700 kcal). Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Toinen päivä - jo helpottaa

On se vaan merkillistä, että aiemmin olin nälissäni jo muutaman tunnin kuluttua ruokailusta, vaikka olisin syönyt kuinka mahtavan kokoiset eväät. Sunnuntaisen niuhotuksen jälkeen maanantai olikin jo helpompi. Mieliteot olivat tiessään ja vihannekset maistuivat, eikä näläntunne vaivannut. Nyt on ruvettava vahtimaan sitä, että muistaa syödä, vaikka ei aina niin nälkä olisikaan.

Maanantai päivän kohokohta: grillissä paistettu naudanjauhelihapihvi (liha alle 17% rasvaa, kananmunaa, sipulia ja mausteet). Lisukkeena grillissä paistettua kesäkurpitsaa ja salaattia jogurttikastikkeen kera.

Aamulla reipas puolentoista tunnin sauvalenkki Tornimäen vaativalla polulla. (-700 kcal).
Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Alku aina hankalaa!

Ensimmäinen päivä hirressäkin on se kaikkein vaikein! Varsinaisesti eilinen sunnuntain aterioinnin jäähyttely oli vasta harjoituskierros, johon en ollut vielä henkisesti edes varautunut.

Laskelman mukaan tuloksia alkaa syntyä, kun syön päivässä 500 kcal vähemmän, kuin mitä päivän aikana kulutan. Peruskulutukseni on 2.000 kcal päivässä, joten 1.500 kcal:n eväillä olisi pärjättävä, että keho keventyisi puoli kiloa viikossa. Jos teen reippaan tunnin ja kymmenen minuutin sauvakävelylenkin, voin popsia lisäravintoa 500 kcal:n edestä.

Itse asiassa syödäkseen 2.000 kcal saa popsia melko paljon ruokaa, kunhan sen valitsee oikein. Itse pyrin siihen, että syön noin neljän tunnin välein, ettei sudennälkä pääse yllättämään ja jolloin pystyn pitäytymään suunnitellussa lautasmallissa. Välipalaksi voi nauttia sokerittomia mehuja ja porkkanatikkuja (pilkon porkkanat ohuiksi tikuiksi kannelliseen muovikulhoon, joukkoon nestemäistä makeutusainetta ja sitruunamehua; hölskyttelen sekaisin ja annan jäähtyä jääkapissa ennen nauttimista).

Sunnuntain pelastajat:  yksi broilerin koipi nahattomana + 100 g keitettyä riisiä + salaattia. Salaatinkastikkeena himoitsen kreikkalaisesta jogurtista tehtyä kastiketta, johon lisään sinappia, suolaa ja makeutusainetta.

Aamupalaksi lautasellinen kaurapuuroa ja yksi iso omena. Lounaalla pari ruisleipää, joiden päälle laitoin jogurtista, tonnikalasta, omenasta ja suolakurkusta tekemäni tahnan.
Illalla kupillinen caputsinoa ja hapankorppu.

Kun aamulla olin hankkinut "lisäkaloreita" sauvalenkillä, jäi päivän kaloritarpeesta käyttämättä 1.000 kcal. Tästä on hyvä jatkaa!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Tästä se alkaa!


Olen tohkeissani ja tosissani! Tänään alkoi kahdeksan viikon mittainen kuntoremontti, jolla pistän paino- & vyötärö- & verenpainearvoni kuntoon. Ehkä helpommin sanottu, kuin tehty, mutta onhan se aiemminkin onnistunut, niin miksei nyt, kun siitä kaikelle kansalle julkisesti toitotan. Noin puolen kilon painonpudotuksen viikkotavoite on toteutettavissa liikunnan lisäämisellä ja pienellä ruokaremontilla.

Tarkoitus on häivyttää neljän kuukauden aikana kertyneet ihrat ja päästä taas normaalimittoihini.

Lähtötilanne:

4.4.

25.7.

muutos

paino

73,5 kg

79,0 kg

+5,5 kg

vyötärö

77 cm

86 cm

+9 cm

lantio

94 cm

101 cm

+7 cm

Täällä blogissa kertoilen päivittäin, miten homma edistyy - syömiset, juomiset, juoksut ja retkahdukset.

Toivotan itselleni onnea matkaan -
tulethan tueksi!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

Motivaatio-ongelmia?

Taidan ryhtyä napatanssijaksi! Siihen olen kehittänyt ulkoiset puitteet vatsan seudulle kesän aikana. En vielä ole hirveän tuskastunut tähän nykyiseen olomuotooni, kun kesän kuumuudessa ei muutoinkaan tarvitse vaatetukseksi kuin jotain väljää kaapua. MUTTA kohta koittaa aika, jolloin kaapista on kaivettava jotain tukevampaa vartalon verhoksi. Silloin on peiliin katsomisen paikka!

Ehkei tuo muutamien kilojen painon nousu tässä elämän vaiheessa olisi mitenkään hirveän raastava juttu, jos kyse olisi vain ulkonäöstä. XL-koon vaatteitakin on kaupat pullollaan, jos entiset vetimet alkaa kiristää vyötäröltä; kannetaan ne vartalon myötäiset ja tiukat hameet vaan sinne uffan laatikkoon pois silmistä ja hankitaan miellyttävämmät tilalle.

Ikääntyvä ihminen näyttää jopa paremmalta hiukan pyöristyneenä, laihtuminen kun yleensä vie rasvakudoksen juuri sieltä, mistä sen ei missään nimessä pitäisi hävitä. Itsellä häviää ensimmäiseksi lihat käsivarsista, kasvoista ja kaulalta. Ei hyvä!
Pahinta tässä painonnousussa on myös verenpaineen kohoaminen. Päässä kohisee jo heti aamusta ja "panta" kiristää otsalla. Yritän sinnitellä syksyn terveystarkastukseen asti ja tarkkailla verenpaineen kehitystä. Voihan olla, että ikääntymiselläkin on oma vaikutuksensa, mutta itse luulen tuon läskistymisen olevan se suurin tekijä. ELI jotain pitäisi alkaa tekemään asian korjaamiseksi.

Eikö tuossa terveyden ylläpidossa ole motiivia tarpeeksi, vai miksi tämän kuntoremontin aloittaminen tuntuu taas niin työläältä? Tiedän, että kuukauden päästä on taas akkainlehdet täynnä ohjeita ja vinkkejä, millä saadaan kesän grilliherkkujen ja terassikaljojen kilot häivytettyä. Samassa ongelmaveneessä istuu tuhansia suomalaisia ja pohtii näitä samoja asioita. Itsellä on kyllä todella hyvät mittarit ja tietämys, mitä tulisi tehdä, mutta suurin vaikeus on tuon motivaation löytämisen kanssa. Siitä on nyt ensin lähdettävä liikkeelle - heti ensi viikon alussa!

Katsopa täältä apua  Laihis - Laihdutuskuurit

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Uusi paikka - vanhat kujeet

Kiva, kun löysit tänne sivulleni. Jatkan painonhallinnan tarinoita täällä uudessa paikassa. Edelliset jutut jätin entiselle paikalleen Mummun painonhallinta-sivulle.

Laihdutuksesta ja painonhallinnasta runsaasti tietoa Lahis-sivullani. Erityisesti tykkään siellä FINELIN kalorilaskurista, jossa löytyy tiedot melkein ruoalle kuin ruoalle.
Käypä katsomassa!